Πώς θα διαλέξω τον κατάλληλο νεροχύτη

Είτε για τη μαγειρική είτε για το πλύσιμο πιάτων, ο νεροχύτης είναι ένα από τα μέρη της κουζίνας που χρησιμοποιούμε πιο συχνά στην καθημερινότητά μας και αλλάζουμε πάρα πολύ σπάνια σε ένα σπίτι. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή του, γιατί μας συνοδεύει μια ζωή! Χρειαζόμαστε, λοιπόν,  έναν νεροχύτη πρακτικό, ανθεκτικό, όμορφο αλλά και οικονομικό.

Ποια χαρακτηριστικά νεροχύτη κουζίνας πρέπει να προσέξεις;

Υλικό κατασκευής

 ΙΝΟΧ (ανοξείδωτοι) Είναι ανθεκτικοί και σχετικά οικονομικοί αλλά χρειάζονται τακτικό καθάρισμα ώστε να μην πιάσουν άλατα. Επίσης είναι άκαυστοι, οπότε μπορείς άνετα να ακουμπήσεις ένα καυτό σκεύος πάνω τους χωρίς τύψεις.

 

Συνθετικός γρανίτης . Το βασικότερο συστατικό τους είναι ο γρανίτης ενώ τα συμπληρωματικά υλικά μπορούν να είναι ακρυλική ρητίνη. Το είδος των υλικών και η αναλογία τους επηρεάζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος και φυσικά την τιμή.

Οι νεροχύτες με υψηλή περιεκτικότητα σε γρανίτη υπερέχουν των INOX σε σκληρότητα, οπότε δεν χαράσσονται και δεν διαβρώνονται από χημικά καθαριστικά αλλά δεν είναι εξίσου ανθεκτικοί σε υψηλές θερμοκρασίες. Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και έχουν λεία υφή.

 

 

 

0
    0
    Το καλάθι σου
    Το καλάθι σου είναι άδειοReturn to Shop